Ümraniye’de sokak üzerinde ilerleyen iş makinası sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yokuş aşağı kaydı. Yokuş aşağı kayan iş makinası ortalığı savaş alanına çevirdi. Şans eseri kimse yara almazken, 1 otomobil ağır hasar aldı, 3 araç kazaya karıştı.
Kaza, Ümraniye Site Mahallesi Kamuran Sokak üzerinde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kamuran Sokak üzerinde yokuş yukarı çıkan iş makinası sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yokuş aşağı geri geri kaymaya başladı. Yokuş aşağı kayan iş makinası, park halinde bulunan bir otomobili altına alarak 40 metre aşağıya sürükledi. Otomobil ile birlikte kayan iş makinası bu sırada park halinde olan 3 araca çarptı. İş makinasıyla birlikte kayan otomobil binaya ve elektrik direğine çarparak durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada şans eseri kimse yara almadı.
Vatandaşlar iş makinasının operatörünün kaçtığını iddia etti
Kaza sonrası iş makinası operatörünün olay yerinden kaçtığı ve kazayı başka birisinin üstlendiği vatandaşlar tarafından iddia edildi.
"Gördüğümüz kişi farklı bir kişi ama ben sürücüyüm diye farklı bir kişi ortaya çıktı."
Kazaya tanık olan Ali Yazıcı, “Operatörün söylediğine göre freni tutmuyordu. Yetkilileri aradı ben kaza yaptım, bu aracın frenleri tutmuyor dedi. Frenlerde problem olduğunu söyledi. Ben sürücüyüm diyen kişi ise kazayı yapan sürücü değil. Gördüğümüz kişi farklı bir kişi ama ben sürücüyüm diye farklı bir kişi ortaya çıktı.” Dedi.
(ES-