Manisa’nın Soma ilçesinde kadınlar tarafından Ramazan ayında tüketilmek üzere erişte makarna yapımına başladı.
Sarıgöllü kadınlar evlerinde Ramazan ayında tüketmek üzere erişte makarna yapmaya başladı. Kurutulan erişte makarnalar Ramazan ayından sonra da kurutularak saklandıktan sonra yıl boyu da tüketilebiliyor. Ev yapımı makarnanın ekonomik olduğunu söyleyen Kadriye Sarıhan, "Ev yapımı erişte makarnalar için un, tuz, irmik ve yumurta yeterlidir. Bir kilo una beş yumurta, irmik ile karıştırılarak hamur haline getirilir. Sonra ocakta sac üzerinde kıyamında pişer. Yufka şeklinde olan hamurumuzu daha sonra ince olarak kesilir. Gölge bir yerde üç gün kurutulur ve bez torbaların veya cam kavanozlara doldurularak kış aylarında tüketmekteyiz. Ev makarnaların tadı başka olur" dedi.Sarıgöl’de ev yapımı erişte yapımına başlandı
Manisa’nın Soma ilçesinde kadınlar tarafından Ramazan ayında tüketilmek üzere erişte makarna yapımına başladı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Bu kadarına da pes! Evi ve arabası var ama dileniyor
2
Milli güreşçi Rıza Kayaalp’e yeni sponsor
3
Karla kaplı şelalenin görsel şöleni mest etti
4
Yatak odası yangında kullanılamaz hale geldi
5
KKTC’de bileklikle karantina takip sistemi uygulaması...
6
Bakan Pekcan: “Ticaret hacmimizin çok daha iyi...
7
Gaziantep’te bir haftada 9 kilo metamfetamin ele...
8
Esenyurt’ta 2 yılda yapılan hizmetler
9
İki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
10
"Yarenler Okuyor" projesi sayesinde aileler...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER