Avrupa’dan 2026 Dünya Kupası bileti alan son 4 ülke belli oldu

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off final maçlarında Türkiye, İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, finallerde mücadele edecek.

Avrupa’dan 2026 Dünya Kupası bileti alan son 4 ülke belli oldu

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off final maçlarında Türkiye, İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, finallerde mücadele edecek.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off final maçlarında 4 karşılaşma oynandı. A Milli Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Kosova’yı 1-0 mağlup etti ve 24 yıl sonra Dünya Kupası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Gecenin diğer final maçlarında da kıyasıya mücadeleler ve sonuçlar yaşandı. İsveç, konuk ettiği Polonya’yı 3-2 mağlup ederek final bileti aldı. Son 2 biletin sahibi ise seri penaltı atışlarında belli oldu. Normal süresi 1-1, uzatmaların 2-2 tamamlandığı karşılaşmada Çekya, Danimarka’ya penaltılarda 3-1 üstünlük sağladı. Tarihinde 4 kez Dünya Kupası kazanan ancak son 2 finallerde boy gösteremeyen İtalya, Bosna Hersek ile karşı karşıya geldi. Müsabakada 90 dakika 1-1 berabere sonuçlanırken, penaltı atışlarında Bosna Hersek, 4-1’lik skorla kazanan taraf oldu. İtalya, 2018 ve 2022 finallerinden sonra 2026 Dünya Kupası’na da katılım sağlayamadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER