Bakan Göktaş: "Sürdürülebilir kalkınmada, kadınların dijital çağda teknolojiye ayak uydurmalarını çok değerli buluyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların yapay zeka ve teknoloji çağında güçlü bir şekilde var olmaları için yürüttükleri çalışmalara değinerek, "Sürdürülebilir kalkınmada, kadınların ekonomik dönüşümde, ama aynı zamanda dijital çağda teknolojiye ayak uydurmalarını çok değerli buluyoruz" dedi.

Bakan Göktaş: "Sürdürülebilir kalkınmada, kadınların dijital çağda teknolojiye ayak uydurmalarını çok değerli buluyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların yapay zeka ve teknoloji çağında güçlü bir şekilde var olmaları için yürüttükleri çalışmalara değinerek, "Sürdürülebilir kalkınmada, kadınların ekonomik dönüşümde, ama aynı zamanda dijital çağda teknolojiye ayak uydurmalarını çok değerli buluyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) "Sürdürülebilir Büyüme için CICA Genelinde Kadınların Sesinin Güçlendirilmesi" konferansı ile CICA Kadın Konseyinin ilk toplantısına ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Dost ve kardeş Azerbaycan’ın dönem başkanlığını sürdürdüğü CICA kapsamında konferansa katıldıklarını hatırlatan Göktaş, "Burada konuştuğumuz panel, özellikle dijital çağda, teknoloji çağında KOBİ’lere destek olmak ve KOBİ’lerin, özellikle de kadın girişimcilerin hem teknoloji hem de yapay zeka çağında nasıl desteklenebileceğine dair bir deneyim paylaşımı oldu" diye konuştu.

Bakan Göktaş, Türkiye’nin kadınların güçlendirilmesi konusundaki yol haritasına değinerek, şunları kaydetti:

"Özellikle 2024-2028 dönemini kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planımız kapsamında kadınları dijital çağda, yapay zeka çağında, ekonomik alanda ve her alanda güçlendirmek adına pek çok önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda da tecrübe paylaşımımızı aktardık. Günümüz ekonomisi hem dijitalleşme hem yapay zekâyla şekilleniyor. Dolayısıyla bu alanlarda da kadınları güçlendirmek, kadınların sadece veri tüketen değil, aynı zamanda veri üreten ve bunlardan analiz ederek yeni sistemde de var olabilmelerini ve güçlü bir şekilde var olabilmelerini sürdürmek adına onlara eğitimler veriyoruz, güçlendiriyoruz."

Kadını güçlendirmek adına pek çok çalışma yürüttüklerini de bildiren Göktaş, ’Kadınlar İçin Enerji Okulu’ projesinin önemine değindi. Dijital çağla birlikte kadınların yeni teknolojik adaptasyonlarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Göktaş, ’Hobin İşin Olsun’ gibi projelerle de kadınları desteklediklerini ifade etti.

Tecrübe paylaşımında bulunuldu

Bakan Göktaş, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 81 ilde Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu hatırlatarak, "Bu kapsamda 81 ilimizde kadınları güçlendirme adına sanayiden eğitime, sağlıktan sosyal medya yönetimine ve teknoloji yönetimine kadar pek çok alanda kadınlara yönelik il eylem planlarımızı oluşturduk. Bu tecrübemizi de burada paylaşma imkanı bulduk. Azerbaycan’ın CICA dönem başkanlığında böyle bir konferans ev sahipliği yapmak yapmaları oldukça memnuniyet verici. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli şartlarından biri ekonomik büyümedir. Sürdürülebilir kalkınmada, kadınların ekonomik dönüşümde, ama aynı zamanda dijital çağda teknolojiye ayak uydurmalarını çok değerli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER