Erbil’de askeri üsse yönelik saldırıda 1 Fransız askeri öldü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) başkenti Erbil’deki askeri üsse gerçekleştirilen saldırıda 1 Fransız askerinin öldüğünü açıkladı.

Erbil’de askeri üsse yönelik saldırıda 1 Fransız askeri öldü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) başkenti Erbil’deki askeri üsse gerçekleştirilen saldırıda 1 Fransız askerinin öldüğünü açıkladı.

IKBY’nin başkenti Erbil’de Peşmerge güçleri ile Fransız askerlerinin ortak kullandığı askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda bilanço arttı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda 1 Fransız askerinin öldüğünü belirtti. Macron, "Baş Astsubay Arnaud Frion, Erbil’deki saldırı sırasında Fransa için hayatını kaybetti. Askerlerimizden birkaçı yaralandı. Fransa onların ve ailelerinin yanındadır. 2015’ten beri DEAŞ’a karşı mücadele eden güçlerimize yönelik bu saldırı kabul edilemez. Onların Irak’taki varlığı tamamen terörle mücadele çerçevesindedir. İran’daki savaş bu tür saldırıları haklı çıkaramaz" ifadelerini kullandı.

Fransız askerleri, terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan uluslararası koalisyonun bir parçası olarak 2015’ten beri bölgede bulunuyor.

Ne olmuştu

Gece saatlerinde Erbil’de IKBY Peşmerge güçleri ile Fransız askerlerinin bulunduğu askeri üsse 2 İHA ile saldırı gerçekleştirilmişti. İlk belirlemelere göre 6 Fransız askeri yaralanmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER