Kütahya Tavşanlı’da bayram öncesi mezarlıkta çiçek yoğunluğu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde geleneksel hale gelen bayram öncesi çiçek sergisi, Asri Mezarlık girişinde kapılarını açtı. Üç yıldır sektörde hizmet veren esnaf Erkmen Kapçak, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara sadece çiçek satmadıklarını, acılarına da ortak olduklarını ifade etti.

Kütahya Tavşanlı’da bayram öncesi mezarlıkta çiçek yoğunluğu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde geleneksel hale gelen bayram öncesi çiçek sergisi, Asri Mezarlık girişinde kapılarını açtı. Üç yıldır sektörde hizmet veren esnaf Erkmen Kapçak, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara sadece çiçek satmadıklarını, acılarına da ortak olduklarını ifade etti.

Tavşanlı Asri Mezarlığı’nda Ramazan Bayramı Arifesi öncesinde kurulan çiçek standı, kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlçede üç yıldır çiçekçilik yapan Erkmen Kapçak tarafından kurulan sergide; güllerden çuha çiçeklerine, dikenler tacından mevsimlik türlere kadar pek çok çeşit, kabirlere dikilmek üzere vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Bayram arifelerinde geleneksel olarak mezarlık başında stant açtığını belirten Erkmen Kapçak, önceliklerinin kazanç değil, vatandaşın memnuniyeti olduğunu vurguladı. Kapçak, "Ramazan ve Kurban bayramlarının arife günlerinde burada sergimizi açıyoruz. Güllerimiz, çuhalarımız, petunyalarımız ve kaleş çeşitlerimizle halkımıza hizmet veriyoruz. Halkımız bu hizmetten çok memnun. Biz burada kâr gütmekten ziyade hizmet amacıyla, vatandaşlarımızın duasını almak odağıyla çalışıyoruz. Tavşanlı halkına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Mezarlık girişinde zaman zaman duygusal anların yaşandığını ifade eden Kapçak, esnaflıktan öte bir "derttaş" gibi hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız buraya yakınlarını ziyarete, dua etmeye geliyor. Bazen serginin başında gözyaşlarını tutamayanlar, büyük hüzün yaşayanlar oluyor. O anlarda yüksek kâr düşünmüyoruz, kalplerini kazanmaya çalışıyoruz. Bazen çiçeklerimizi hediye ediyoruz, bazen büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Maksadımız sadece satış yapmak değil, bu zor anlarda yanlarında olduğumuzu hissettirmek."

Kabir ziyaretine gelen vatandaşların aldıkları çiçekleri anında dikebildiklerini dile getiren Kapçak, vakti olmayanlar için de çözüm sunduklarını ekledi. Kapçak, "Ziyarete gelenler çiçeklerini alıp hemen dikim yapabiliyorlar. Ayrıca vakit bulamayan veya şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız için yıllık mezar bakım hizmeti de sunuyoruz. Mezarların her daim bakımlı ve çiçekli kalması için profesyonel bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER