Türkistan’da "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu geniş katılımla düzenlendi

Türkistan’da Kazak ve Türk üst düzey heyetler, akademisyenler ve kamu temsilcilerinin katıldığı "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu geniş katılımla düzenlendi.

Türkistan’da "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu geniş katılımla düzenlendi

Türkistan’da Kazak ve Türk üst düzey heyetler, akademisyenler ve kamu temsilcilerinin katıldığı "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu geniş katılımla düzenlendi.

Türk dünyasının manevi başkenti Kazakistan’ın Türkistan kentinde "Hoca Ahmet Yesevi Yolunda Ahilik" sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türk dünyasının ortak değerleri akademik, kültürel ve ekonomik yönleriyle ele alındı. Etkinlik kapsamında Keruen Saray’da 20 stanttan oluşan el sanatları alanı kuruldu. Alanda zanaatkarların hazırladığı ahşap, deri ve diğer doğal malzemelerden üretilen eserler tanıtıldı. Ayrıca Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Türkiye’deki 7 üniversite arasında iş birliği ilişkileri kurulduğu bildirildi.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen oturumlarda söz alan yetkililer, Ahiliğin ticari ahlak, toplumsal dayanışma ve üretim kültürü açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, konuşmasında Ahilik ilkelerinin Kazakistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kurumsal iş birliğine dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’den katılan diğer yetkililer de sempozyum çalışmalarına destek mesajı verdi.

Sempozyumun bu yıl mayıs ayında Türkistan’da düzenlenmesi planlanan Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi öncesinde gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER