Olur ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar kapsamında Hükümet Konağı Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Törenin ardından mehteran takımı ve ilçe protokolünün katılımıyla kapalı spor salonuna yürüyüş gerçekleştirildi. Buradaki programın açılış konuşmaları, Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün ile Olur Kaymakamı Semanur Kalkan tarafından yapıldı.
Programda devlet büyüklerinin mesajları okunurken, şehit ailelerine ay-yıldızlı plaket takdim edildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Şehit Abdulkadir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan göç temalı sahne canlandırıldı. Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Nur Şimek ise "Zafer Türküsü" adlı şiiri seslendirdi.
Aynı okulun öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri izleyicilerden beğeni topladı. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Kalkan, Belediye Başkanı Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan tarafından verildi.
Olur Belediyesi halk oyunları ekibinin bar gösterileriyle renklenen program, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle sona erdi.
Etkinlikler kapsamında daha sonra Ormanağı Mahallesi’nde bulunan şehitler Fevzi Kaplan ve Erdem Şimşek’in kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.