Buldan’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri karlama sezonu başladı.
Buldan’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ve sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşların serinlemek için tercih ettiği karlama satışı için tezgahlar açılmaya başladı. bu mesleğinin dedelerinden kalma olduğunu vurgulayan Ali Rıza Karcıoğlu “Karlamacılık bizim ata mesleği. Sülalemizin lakabını bile karcılıktan almışız. Kış aylarında Buldan Yaylasına yağan karı, ailecek giderek hazırladığımız kuyulara gömüyoruz. Üstünü eğrelti otlarıyla kapatarak erimesine engel oluyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kuyulardan çıkararak sergimizde kendimizin hazırladığı doğal kendi yaptığımız Buldan vişnesinin suyu ve yine Buldan’da topladığımız karaduttan elde ettiğimiz şerbetle müşterilerimize ikram ediyoruz. Ayrıca düğün, sünnet, mevlit ve her türlü organizasyonda karlama ikramı yapıyoruz. Karlama şerbeti yaz aylarında sıcak havalarda gevşeyen vücudumuza dinçlik ve ferahlık verir” dedi.Yaz aylarının vazgeçilmezi karlama sezonu açıldı
Buldan’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri karlama sezonu başladı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
3 bin yıllık medeniyetin son bekçisi
2
(Özel) Manisa, Ege’de deniz salyası olmasın diye...
3
Huzurevi sakinleri kiraz hasadına katıldı
4
Kafe ve restoranlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor
5
Samsun’da 800 bin kişiye afet eğitimi verilecek
6
Hatay’da ormanlık alanda 5 bin 612 bitkisi kenevir...
7
Bekçilere afetlere karşı bilinçlendi
8
GAGİAD’dan ‘Marka, Patent ve Faydalı Modellerde...
9
Narkotik köpeği ’Kiraz’ 12 kilo bonzai yakaladı
10
Eşi tarafından öldürülen doktorun 6 ay önce...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER