Bayburt’ta sürü sahipleri, küçükbaş hayvanların kırkımına devam ediyor. Kırkma işlemi sonrasında elde edilen yünler eskisi gibi satılmadığı için, ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
Her yılın Mayıs ile Haziran ayları arasında küçükbaş hayvanların daha sağlıklı gelişebilmeleri için kırkma dönemi başlıyor. Bu kapsamda hava sıcaklıklarının da artması ile birlikte küçükbaş hayvan yetiştiricileri her yıl olduğu gibi bu yıl da kırkma sezonunun gelmesi ile koyunlarını kırkmaya başladı. Kış aylarından üzerlerinde yoğun yün ile çıkan koyunlar, sıcaktan etkilenmemeleri, gelişimlerinin aksamaması ve temizlik amaçlı kırkılıyor. Bayburt’ta yapılan koyun kırkım işlemlerine İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hidayet Yılmaztürk’ün gözetiminde devam ediyor.Bayburt’ta havaların ısınmasıyla birlikte besiciler, koyun kırkma işlemine devam ediyor
Bayburt’ta sürü sahipleri, küçükbaş hayvanların kırkımına devam ediyor. Kırkma işlemi sonrasında elde edilen yünler eskisi gibi satılmadığı için, ihtiyaç sahiplerine veriliyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Bursa’da 70 yaşındaki uyuşturucu satıcısı...
2
Bismil çiftçileri sulama sorunları için bir araya...
3
Marangozhanede üretilen ahşap duraklar kente güzellik...
4
BAL-GÖÇ’ten sandık çağrısı
5
Emlak danışmanı seviye 5 sınavı gerçekleştirildi
6
Kapıkule’de 16 ton 150 kilo uyuşturucu hammaddesi...
7
Türkiye’den kaçan FETÖ’cü Yunanistan’dan...
8
Cevat Demir cinayetinde 4 kişi tutuklandı
9
Enerjisa Enerji’den ’Patentli Dijital Dönüşüm...
10
AÜ Ziraat Fakültesi buğday hasadında rekor kırdı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER