Afyonkarahisar mutfağının sevilen ve yöresel tatlılarından olan, haşhaş ve cevizden yapılan haşhaşlı tatlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Özellikle Şuhut ilçesinde yapılan haşhaşlı tatlı, içerisindeki haşhaş ve cevizin vermiş olduğu lezzet ile Ramazan sofralarının vazgeçilmez tadı olmaya devam ediyor. İlçenin yöresel lezzeti olan haşhaşın şerbet ile birlikte ince açılmış ve içerisinde ceviz sarılı olan hamurun üzerine dökülüyor. Haşhaşın tatlıya dökülmesiyle farklı bir lezzetin ortaya çıktığını söyleyen tatlı ustası Hatice Kartal, haşhaşlı tatlının yapılışını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Kartal, “İlimizde olduğu gibi ilçemizde de haşhaşlı tatlıya yoğun bir ilgi gösterilmekte. Özellikle Ramazan-ı Şerif ayının iftar sofralarının vazgeçilmez bir tatlısı oldu. Şuhut ilçemizde üretimi bize ait olan haşhaşlı tatlı bize aittir. Müşterilerimiz özellikle uzaklardan da olsa satın almak için buraya geliyorlar. Haşhaşlı tatlımızın üretimi hem Ramazan ayında hem de Ramazan’dan sonra da devam edecek" dedi.Afyokarahisar’ın damaklarda bıraktığı eşsiz lezzeti: ‘haşhaşlı tatlı’
Afyonkarahisar mutfağının sevilen ve yöresel tatlılarından olan, haşhaş ve cevizden yapılan haşhaşlı tatlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Şehit Aybüke öğretmenin isminin kaldırılması...
2
Direkli’ye kapalı semt pazarı kazandırılıyor
3
Öğrenciler eTwinning projesi ile çevre duyarlılıklarını...
4
Yaşadığı olaydan etkilendi: Şehirlere yürüyerek...
5
Ormanlık alanda 378 kök Hint keneviri ele geçirildi
6
Ozan Tufan ve Rojin Tufan’dan “El Birliği Projesi”...
7
Balıkesir’de öğrenciler lavanta kokuları ile...
8
Gaziantep yatırımlarla aydınlandı
9
Batuhan için yollar asfaltlanıyor
10
Burhaniye’de Kızılay yönetimi kan verdi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:49
GÜNEŞ
08:21
ÖĞLE
13:10
İKİNDİ
15:29
AKŞAM
17:49
YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER