Haber Manşet Gazetesi

BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi akademik teşvik sıralamasında 1. Sırada

ZONGULDAK

ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMALARI LABORATUVARI (ÜNİAR) TARAFINDAN YAYIMLANAN AKADEMİK TEŞVİK BAZLI “DEVLET ÜNİVERSİTELERİ VE FAKÜLTELERİ SIRALAMASI”NDA (DÜS 2020), BEÜ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİRİNCİ SIRADA YER ALARAK ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİ.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yayımlanan akademik teşvik bazlı “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması”nda (DÜS 2020), BEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi birinci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

DÜS 2020, Akademik Teşvik Yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinin performanslarını; "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırılarak sıralanıyor. Puanlamalar sonucu hazırlanan sıralamada Fen Edebiyat Fakülteleri Sıralaması’nda BEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi, Devlet Üniversitelerinde bulunan 50 Fakülte arasında birinci oldu.

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS), 2016 yılından bu yana devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik performanslarına göre sıralıyor. Sıralamada üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verileri kullanılıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.