Haber Manşet Gazetesi

Tunceli’de yaban hayvanlarına su desteği

TUNCELİ

Tunceli’de sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte çalışmasını yoğunlaştıran DKMP ekipleri yaban hayvanları için belirli noktalara su yalağı kurdu.

Tunceli’de sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte çalışmasını yoğunlaştıran DKMP ekipleri yaban hayvanları için belirli noktalara su yalağı kurdu.

Yaban hayatının yoğun olduğu Tunceli’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’ne (DKMP) bağlı ekipler "Su Kaynakları" projesi kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Daha öncede belirli noktalara su yalağı kuran ekipler, kent genelinde özellikle yaban keçilerinin uğrak noktalarına su yalakları yerleştirerek, su bağlantısını gerçekleştirdi. Ekiplerin Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Sarıtaş mevkii ile Pülümür ilçesi kırsalında su yalağı kurulumu yaptığı aktarıldı.

Çalışmaların sürdüğü, belirlenen noktalara kurulumların devam edeceği belirtildi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.