Haber Manşet Gazetesi

Batmanlı Kur’an kursu öğreticileri, Cizre’yi gezdi

ŞIRNAK

Batman’ın Sason ilçesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, bölgenin tarihi ve dini merkezlerinden biri olan Şırnak’ın Cizre ilçesini gezdi. Program kapsamında ilçedeki eğitim faaliyetleri ve tarihi doku yerinde incelendi.

Batman’ın Sason ilçesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, bölgenin tarihi ve dini merkezlerinden biri olan Şırnak’ın Cizre ilçesini gezdi. Program kapsamında ilçedeki eğitim faaliyetleri ve tarihi doku yerinde incelendi.

Batmanlı din görevlilerinden oluşan heyet, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kapsamlı bir inceleme ve gezi programı gerçekleştirdi. Programda ilçenin sembolleşmiş tarihi mekanlarının yanı sıra, yatılı Kur’an kursları ziyaret edilerek eğitim süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Misafir öğreticilerle yakından ilgilenen Cizre Müftüsü Süleyman Baran, Cizre’de yürütülen dini eğitim projeleri ve ilçedeki yatılı kursların işleyişi hakkında detaylı sunumlar yaptı. İki komşu ilin eğitimcileri arasında gerçekleşen buluşmada, Kur’an eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik yeni yöntemler ve karşılıklı tecrübe paylaşımı yapıldı.

Programda Müftü Süleyman Baran, Batmanlı meslektaşlarına anlamlı bir davette bulundu. Baran, misafir heyeti önümüzdeki hafta Cizre’de gerçekleştirilecek olan hafızlık icazet merasimine davet ederek, bu büyük coşkuya ortak olmalarını istedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.