Haber Manşet Gazetesi

"Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" farkındalığı

SİNOP

Sinop’un Türkeli Devlet Hastanesi tarafından toplumda bilinç oluşturmak amacıyla "15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Sinop’un Türkeli Devlet Hastanesi tarafından toplumda bilinç oluşturmak amacıyla "15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü" kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Hastanede gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Sağlık personelleri tarafından yapılan açıklamalarda, erken tanının hastalıkla mücadelede hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yetkililer, her çocuğun sağlıklı ve umut dolu bir geleceği hak ettiğini belirterek, çocukluk çağı kanserlerine karşı toplumun bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu kapsamda farkındalık çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Etkinlikte ayrıca, ailelerin çocuklarında fark edebilecekleri belirtiler konusunda dikkatli olmaları gerektiği hatırlatılarak, erken teşhisin hayat kurtardığına bir kez daha dikkat çekildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.