Haber Manşet Gazetesi

Dışişleri Bakanlığı, Mali’de görev yapan BM barış gücüne yapılan terör saldırısını kınadı

POLİTİKA

Dışişleri Bakanlığı, Mali’nin kuzeyinde Kidal bölgesinde bulunan BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’nun (MINUSMA) Aguelhok üssüne düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Mali’nin kuzeyinde Kidal bölgesinde bulunan BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’nun (MINUSMA) Aguelhok üssüne düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Mali’nin kuzeyinde Kidal bölgesinde bulunan BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’nun (MINUSMA) Aguelhok üssüne bugün (2 Nisan) düzenlenen terör saldırısında, MINUSMA bünyesinde görev yapan 4 barış gücü askerinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Türkiye, dost ve kardeş Mali’de barış ve istikrarın korunmasına önem atfetmektedir. Bu terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.