Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen "Türkiye’nin Gücü Orman" programında fidan dikimi gerçekleştirildi.
Babaeski ilçesine bağlı Karamesutlu köyünde bulunan koruluk alanda düzenlenen programa, Kırklareli Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan Kırklareli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programda, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması amacıyla yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.
Programda yapılan konuşmalarda, ormanların bir ülkenin en büyük doğal zenginliklerinden biri olduğu vurgulanarak, binlerce hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yaptığı, aynı zamanda oksijen ve yağmur döngüsünün temel unsurlarından biri olduğu ifade edildi. Sağlıklı bir çevre temelinin ormanlardan geçtiğine dikkat çekildi.
Öte yandan, 4 Ağustos 2025 tarihinde yaşanan yangında zarar gören yaklaşık 40 hektarlık alanın ağaçlandırma çalışmalarının bugün dikilen fidanlarla tamamlandığı belirtildi. Etkinlikte alana bin 500 adet ıhlamur, 2 bin adet fıstık çamı ve 250 adet mavi servi fidanı dikildiği kaydedildi.
Dikilen fidanlarla birlikte "Hazreti Muhammed’in doğumunun 1500. yılı hatıra ormanı", "Aile ve Nüfus On Yılı Hatıra Ormanı" ve "Gazze Hatıra Ormanı" oluşturulacağı belirtildi.