Haber Manşet Gazetesi

Palandöken’de gece kayağı keyfi

HABERDE İNSAN

Dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi artık gece kayağıyla da dikkat çekiyor.

Dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi artık gece kayağıyla da dikkat çekiyor.

87 kilometre uzunluğunda 55 piste sahip olan Palandöke’de saatte 24 bin kişi taşıma kapasiteli 19 lift sistemine sahip. Kayak merkezinde 943 metre uzunluk ve 7 metre genişlikte dünya standartlarının üzerinde geleneksel kızak pisti bulunuyor. 9,2 kilometrelik gece kayağı pisti ise, gece kayağı yapmak isteyenler için renga renk aydınlatılmıştır. Bu durum ziyaretçilere günün her saatinde kayak yapma fırsatı sunar.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken’de gece kayağı için yapılan rengarenk aydınlatmalar, kayakseverlere farklı bir atmosfer yaşatıyor. Akşam saatlerinde hava karardıktan sonra Palandöken’de aydınlatma sistemleri devreye alınıyor ve snowtracklarla 10 kilometreyi bulan pistler gece kayağına hazırlanıyor.

Kayak yapılabilir hale getirilen pist boyunca yüksek güçlü projektörler ve renkli ışık sistemleri kayak alanlarını aydınlatarak görsel şölen oluşturuyor. Rengarenk ışıklarla kaplanan pistler, şehrin ışıklarıyla birleşince ortaya güzel bir manzara çıkıyor. Aydınlatma sistemleri sayesinde kayakçılar hem daha net görüş imkanı buluyor hem de farklı bir atmosferde kayak yapma deneyimi yaşıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.