Haber Manşet Gazetesi

Meksika’da kamusal alanda sigara içmek yasaklandı

GENEL

Meksika, halka açık alanlarda sigara kullanımını tamamen yasaklayarak, dünyanın en katı tütün karşıtı yasalarından birini yürürlüğe koydu.

Meksika, halka açık alanlarda sigara kullanımını tamamen yasaklayarak, dünyanın en katı tütün karşıtı yasalarından birini yürürlüğe koydu.

Meksika, sigara kullanımının önüne geçmek için dünyanın en katı tütün karşıtı yasalarından birini hayata geçirdi. Ülkede 2008’den beri gece kulüplerinde,restoranlarda ve iş yerlerinde uygulanan sigara yasağının kapsamı genişletildi. Yeni karara göre tüm kamusal alanları kapsayan yasak ile parklarda, sahillerde ve otellerde de sigara kullanımı yasaklandı. Ayrıca, tütün ürünlerinin reklamının yapılması da yasak kapsamına alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.