Haber Manşet Gazetesi

Gemlik’te liman sahasında iş durdu

GENEL

Liman İş Sendikası Gemlik Şube Başkanı Ahmet Göral ve sendika üyeleri, Rodaport’ta işten atılan Hüseyin Öztürk’e destek olmak için limanda bir araya geldi. Görül, Gemlik limanında işin durduğunu açıkladı.

Liman İş Sendikası Gemlik Şube Başkanı Ahmet Göral ve sendika üyeleri, Rodaport’ta işten atılan Hüseyin Öztürk’e destek olmak için limanda bir araya geldi. Görül, Gemlik limanında işin durduğunu açıkladı.

Liman İş Sendikası Gemlik Şube Başkanı Ahmet Göral, işten atılan Hüseyin Özkurt ile birlikte Gemlik limanında açıklama yaptı. Liman sahasında işin durduğunu, sendikanın yetkili sendika olduğunu ifade eden Görül, "Rodaport limanında 1 yıldır sendikal örgütlenme süreci yaşıyorduk. Bugün itibarıyla işletmenin süreci baltalamak adına bir arkadaşımızı işten çıkardılar. İçeride taşeron grupları çalıştırmaya başladılar. İçerideki arkadaşlarımız işi kestiler. Biz de burada nöbetteyiz. Burada bir işçi direnişi söz konusudur. İnsanların sendikal örgütlenmesini çekemeyen bir işletme söz konusudur. Bu hamle bizleri üzmektedir. İşten çıkarılan arkadaşımızın işe geri alınmasını istiyoruz. İşletmenin sendikal süreci baltalamamasını istiyoruz. Biz bakanlık tarafından olumlu yetkiyi aldık. İşletme sadece süreci uzatmaktadır" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.