Haber Manşet Gazetesi

Kemah’ta kadınların imece usulü kış hazırlığı telaşı

ERZİNCAN

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı köylerde, sonbahar serinliğinin hissedilmesiyle yüzyıllardır, özellikle kadınların bir araya gelerek imece usulüyle yaptığı yufka, salça, erişte, tarhana, pekmez, turşu gibi kışlık yiyecekler için hazırlıklar başladı.

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı köylerde, sonbahar serinliğinin hissedilmesiyle yüzyıllardır, özellikle kadınların bir araya gelerek imece usulüyle yaptığı yufka, salça, erişte, tarhana, pekmez, turşu gibi kışlık yiyecekler için hazırlıklar başladı.

Biber ve patlıcan gibi çeşitli sebzelerin kurutulduğu, ekmek ocaklarının kurulduğu köylerde imece usulü türküler eşliğinde kışlık yiyecek hazırlığı yapan kadınların çalışmaları renkli görüntüler oluşturdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.