Erzincan Valiliği, sosyal medyada bazı okullara yönelik saldırı olabileceğine dair paylaşımlar üzerine kamuoyunu bilgilendiren bir basın açıklaması yaptı.
Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu içeriklerin titizlikle incelendiği ve güvenlik birimlerinin hızlı şekilde harekete geçtiği belirtildi.
Açıklamada, özellikle Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü olayların ardından benzer içeriklerin hassasiyetle değerlendirildiği ifade edilerek, emniyet birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında paylaşımları yaptığı tespit edilen bir kişinin kısa sürede belirlenerek gözaltına alındığı bildirildi.
Toplumda korku ve panik oluşturmayı amaçlayan bu tür paylaşımlara karşı hukuki sürecin başlatıldığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların resmi kaynaklar dışındaki bilgilere itibar etmemesi istendi.
Açıklamada ayrıca, kamu düzeninin korunması amacıyla güvenlik güçlerinin 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı ve gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.
Yetkililer, vatandaşlara yalnızca Valilik ve ilgili resmi kurumların açıklamalarını dikkate almaları çağrısında bulunarak, asılsız ve provokatif içeriklerin yayılmaması konusunda duyarlılık istedi.