Haber Manşet Gazetesi

Tekirdağ seracılığında hedef İstanbul pazarı

EKONOMİ

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan seracılık projesindeki asıl hedef İstanbul pazarı

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan seracılık projesindeki asıl hedef İstanbul pazarı

Tekirdağ’ın il merkezi Süleymanpaşa Belediyesi, dezavantajlı vatandaşların seracılık konusunda eğitilmesi ve proje ile yapılan seraların işletmelerini kendilerine vererek istihdamlarının sağlanması sayesinde gelir ve istihdam kaynaklı sosyo-ekonomik sorunlarının giderilmesi hedefiyle başlattığı projedeki sera alanında ekilen kıvırcık, maydanoz, dereotu bitkileri filizlenmeye başladı. Gazetecilere şehrin hemen arkasındaki kırsal bölgede sera alanını gezdiren Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kentte sera kültürünün gelişmesinin yanı sıra serada üretilen ürünler için alım garantisi verdiklerini dile getirdi. Projeyi büyütmeyi amaçladıklarını dile getiren Başkan Yüksel, “Bin dönümlük sera alanı oluşturabilirsek buradaki ürünler hemen İstanbul’a, Trakya’ya pazarlayabiliriz” dedi.

Seracılıkta hedef İstanbul Pazarı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Burası sera alanımız burada 40 tane sera var. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, öncellikle şehit ailelerinin, sonra dar gelirli ailelerinin müracaatlarını açtık. Kurslarını tamamlayıp başarılı olan her aileye verdiğimiz sera alan. Şu gördüğünüz sera alanlarında kıvırcık, maydanoz, dereotu ve diğer kışlık bitkilerin dikildiği alan. Bu alanda ‘Ben çalışarak evime ekmek götürmek istiyorum, bir şeyler öğrenmek istiyorum, mümkünse bana yardımcı olun’ diyen ailelere bir pilot çalışma yaptık. Eğer başarılı olabilirsek, biz bu projeyi yaklaşık 300-400-500 dönüm alanlar halinde büyütmek istiyoruz. Şuanda çok başarılı gidiyor. Vatandaşlarımız bu gördüğünüz kıvırcıkları kendileri ektiler. Sulamalarını ve diğer işlemlerini biz kendimiz yaptık. Burada üretilen ürünleri biz alım garantili yetiştiriyoruz. Buradaki ürünlerin hepsinin alınacağı garantisi de olduğu için çok rahat ilerliyoruz. Vatandaşımız üretecek, ürettikten sonra da biz satın alacağız. Bunlar diyelim ki Şubat 15’te hasat edilecek. Biz hemen arkasından salatalık ve kabak ekmeye başlayacağız. Onları da toplayarak biz satın alacağız. Biz 3 yıl boyunca bu vatandaşlarımıza seracılığı öğreteceğiz. Hedefimiz, Süleymanpaşa’da bin dönümlük sera alanı oluşturabilirsek buradaki ürünler hemen İstanbul’a, Trakya’ya pazarlayabiliriz” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.