Haber Manşet Gazetesi

KMÜ’lü öğrenciler Gastronomi Festivali’nden madalyalarla döndü

EĞİTİM

Niğde’de bu yıl 5.’si düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali, birbirinden yetenekli aşçılık öğrencilerini bir araya getirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencileri, yarıştıkları kategorilerde elde ettikleri derecelerle öne çıktılar.

Niğde’de bu yıl 5.’si düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali, birbirinden yetenekli aşçılık öğrencilerini bir araya getirdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencileri, yarıştıkları kategorilerde elde ettikleri derecelerle öne çıktılar.

"Laktozsuz, Diyabetik ve Glutensiz Çilek Rüyası" gümüş madalya getirdi

Üniversitelerarası Sağlıklı Gıdalar Kategorisi’nde yarışan KMÜ öğrencisi Rümeysa Kaya hazırladığı "Laktozsuz, Diyabetik ve Glutensiz Çilek Rüyası" adlı tatlı tabağıyla 2. olarak gümüş madalya kazandı. Kaya’nın özgün tarifi, jüri tarafından hem sunum hem de besin dengesi açısından büyük beğeni topladı.

Füzyon mutfak yorumu bronz madalya getirdi

Üniversitelerarası Bireysel Tatlı Tabağı Kategorisi’nde yarışan KMÜ öğrencisi Zeynep Aykurt ise Füzyon Mutfak Uygulamaları kapsamında hazırladığı tatlı tabağıyla 3. olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.