Haber Manşet Gazetesi

Yufkalı Konuralp pilavının tanıtımı yapıldı

DÜZCE

DÜZCE (İHA) – Düzce’de, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan yufkalı Konuralp pilavının tanıtımı yapıldı.

DÜZCE (İHA) – Düzce’de, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan yufkalı Konuralp pilavının tanıtımı yapıldı.

Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kentin mutfak kültürüyle ilgili çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin de destekleri ile çalışmalara başlayan ekipler, ilk olarak geçmişi Osmanlı dönemine dayanan yufkalı Konuralp pilavının tanıtımını yaptı. Kemik suyunda, haşlanmış nohut ve et ile pişirilen Konuralp pilavı, elde açılan yufkalarla buluşturulup servis ediliyor. Düzce’nin coğrafi işaretli ürünü olan yufkalı Konuralp pilavı, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti olarak da biliniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.