Haber Manşet Gazetesi

Küçük yaşta evlilik olayında 5 gözaltı

ASAYİŞ

NİĞDE'NİN ALTUNHİSAR İLÇESİNE BAĞLI KEÇİKALESİ'NDE ZORLA EVLENDİRİLDİĞİNİ SÖYLEYEREK SOSYAL MEDYADAN YARDIM İSTEYEN 15 YAŞINDAKİ KIZ DEVLET KORUMASINA ALINIRKEN, YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMADA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde, zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medyadan yardım isteyen 15 yaşındaki kız devlet korumasına alınırken, yürütülen soruşturmada 5 kişi gözaltına alındı.

Altunhisar’a bağlı Keçikalesi’nde, zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medyadan yardım isteyen ve yaptığı paylaşımın ardından sosyal medyada gündem olan 15 yaşındaki A.Ö., yetkililerin devreye girmesi ile evlenmekten kurtulmuş, devlet korumasına alınmıştı. Jandarma ekipleri kız çocuğunun annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği teyze oğlu 21 yaşındaki A.Ö. ile A.Ö.’nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.’yü gözaltına aldı. A.Ö.’nün ailesiyle Ankara’da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde’nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

Gözaltına alınan 5 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.