Haber Manşet Gazetesi

İtalya’daki İsrail karşıtı protesto, savaşı andıran görüntülere sahne oldu

ASAYİŞ

İtalya’nın Bologna kentinde binlerce kişi, yerel ekip Virtus ile İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı arasındaki Euroleague basketbol maçı öncesinde sokağa döküldü. Polis ile göstericiler arasında gerilla savaşını andıran çatışmalar yaşandı.

İtalya’nın Bologna kentinde binlerce kişi, yerel ekip Virtus ile İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı arasındaki Euroleague basketbol maçı öncesinde sokağa döküldü. Polis ile göstericiler arasında gerilla savaşını andıran çatışmalar yaşandı.

İtalya’nın Bologna kentinde Filistin yanlısı binlerce gösterici, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları ve insanlık dışı uygulamalar nedeniyle Maccabi Tel Aviv ekibinin şehre gelişini protesto etti.

Bologna’da İsrail’i Gazze’de soykırım yapmakla suçlayan ve bu ülkenin uluslararası spor müsabakalarından men edilmesini talep eden göstericiler tarafından organize edilen yürüyüş, uzun süre polis barikatıyla karşı karşıya kaldı. Göstericiler polise molotof kokteyli atarken, polis de göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullandı. İtalyan medyasında yer alan haberlere göre göstericiler, polis memurlarına doğru havai fişek attı ve polis de göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. "Özgür Filistin" sloganlarıyla yürüyen göstericiler, maçın oynandığı alana yaklaştıkça polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar da şiddetlendi.

Göstericiler, çevredeki şantiyelerden aldıkları malzemelerle barikat kurdu ve ardından bu barikatları ateşe verdi. İtalyan basını, atılan havai fişek ve sis bombalarının sokakları savaş alanına döndürdüğünü yazdı. İtalyan yetkililer, gösteriler ve çatışmaların maçın oynandığı alandan uzakta gerçekleştiğini bildirdi. Polis, protesto gösterisine yaklaşık beş bin kişinin katıldığını duyurdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.