Haber Manşet Gazetesi

İslahiye’de enkaz kaldırma ve bina yıkım işlemleri sürüyor

ASAYİŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yıkılan binaların enkazları kaldırılıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yıkılan binaların enkazları kaldırılıyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, 11 kentte büyük hasar bıraktı. Birçok il ve ilçedeki binlerce yapıyı yıkan veya ağır hasara uğratan depremin ardından arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Sonrasında başlatılan enkaz faaliyetleri ise sürüyor. Ağır hasarlı olduğu belirlenen ve acil yıkım kararı verilen binalar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından iş makineleriyle yıkılıyor. Meydana gelen deprem sonrası İslahiye ilçesindeki yıkılan binaların enkazları, iş makineleriyle kamyonlara yüklenerek kaldırılıyor.

Bazı vatandaşlar ise yıkıntılar arasından çıkan değerli eşyalarını teslim alıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.